6 goede redenen voor starters om nu een huis te kopen !

7 jaar geleden

Veel mensen twijfelen nog steeds of ze die stap naar hun eerste koophuis zullen zetten. Terwijl het juist nu een hele slimme zet kan zijn. Waarom juist nu die eerste woning kopen?

  1. De woningmarkt trekt weer aan, de vraagprijzen (zullen) stijgen. In veel stedelijke gebieden gaan woningen alweer als warme broodjes over de toonbank. En dat kunnen we natuurlijk als voorteken voor de rest van het land beschouwen. De verwachting is dus dat de vraagprijzen de komende tijd weer zullen stijgen. En waarom zou je dan wachten en meer betalen..?
  2. Steeds minder lenen t.o.v. woningwaarde èn minder lenen t.o.v. inkomen. In veel gevallen betekent dit dat met hetzelfde inkomen dat ene leuke huis nu nog wel bereikbaar is, en volgend jaar niet meer ! Conclusie: als je dan tóch van plan bent een huis te kopen, is het slim om dat nu te doen!
  3. De hypotheekrente is nú nog laag. Potentiële huizenkopers weten het allemaal: de hypotheekrente is in jaren niet zo laag geweest als nu. Hoelang dat nog zo blijft, dat weet niemand. Nu al vanaf mogelijk vanaf 1.75%
  4. Zet de hypotheekrente lang vast. Veel eerste huizenkopers weten wellicht niet dat, als zij nu een hypotheek afsluiten met een lage hypotheekrente, deze rente vastgezet kan worden voor  tien of twintig jaar!
  5. Starterslening nu nog mogelijk!. Net te weinig hypotheek voor dat ene leuke huis? Wellicht maakt deze aanvullende lening het tóch mogelijk. Maar opgepast: in een aantal gemeenten is de pot voor de Starterslening al helemaal leeg. Reden dus om haast te maken met het indienen van de aanvraag.
  6. Aflossingsplicht = vermogen opbouwen. Het laatste argument om doorgewinterde huurders over de streep te trekken, is dat met de aflossingsverplichting op hypotheken tegenwoordig gegarandeerd eigen vermogen opgebouwd wordt. In tegenstelling tot weggegooide huur.


Bij Huizenier Makelaardij & Hypotheken kan je in 1 keer je koopmogelijkheden bespreken met je eigen aankoopmakelaar en hypotheekadviseur!