De meest gestelde vragen bij het kopen van een huis.

7 jaar geleden

Het kopen (of verkopen) van een woning is niet iets dat je dagelijks doet. Het is dus niet zo vreemd dat je tijdens het kopen of verkopen van een woning tegen allerlei vragen aanloopt Een greep uit de  meest voorkomende vragen heeft Huizenier Makelaardij voor je op een rij gezet.

  1. Wanneer ben ik in onderhandeling? Je bent pas in onderhandeling met de verkopende partij als deze reageert op je bod door bijvoorbeeld een tegenbod te doen.
  2. Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen? Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan je te verkopen. De vraagprijs moet worden gezien als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.
  3. Hoe komt de koop tot stand? Als verkoper en koper het eens zijn over de belangrijkste zaken - onder andere prijs, leveringsdatum, ontbindende voorwaarden, bijvoorbeeld het verkrijgen van een hypotheek, en eventuele afspraken over roerende zaken. De koop komt pas definitief tot stand als de koopakte door koper en verkoper zijn getekend! Wel heeft (alleen) koper, na ondertekening en ontvangst van de koopakte, nog drie dagen wettelijke bedenktijd.

Dit is slechts een greep uit de meest voorkomende vragen,. De antwoorden zijn ook deels ingekort. Wil je meer weten? Bel Huizenier Makelaardij & Hypotheken: 088-123 66 00