Huis verkopen in 2017? Wij volgen de trend!

7 jaar geleden
Na een wat moeizame start in de eerste maanden van  2016 heeft het herstel in onze regionale markt definitief ingezet. Na een dip in het tweede kwartaal van 2016, waar zelfs 7% minder woningen werden verkocht in combinatie met een prijsdaling !, zet nu het herstel goed door. In het vierde kwartaal zijn er dan ook substantieel meer woningen verkocht en zijn de prijzen in de Regio Oss ook gestegen. Dat geeft de burger weer moed zegt men dan ! 

Wel zien we verschil in populariteit van de woningen en appartementen. Vooral nieuwbouw-en jonge moderne woningen zijn erg in trek. De verkooptijd van deze woningen/appartementen zijn kort te noemen, zo’n kleine 78 dagen en ook het verschil tussen vraagprijs en verkoopprijs is klein.

De oudere woningen, zeker die niet van deze tijd zijn, met slechte isolatievoorzieningen, oude keuken en badkamer, hebben het moeilijker om hun vraagprijs vast te houden en hebben veel langere verkooptijden. De markt wil best goede prijzen betalen maar het merendeel van de kopers zit niet te wachten op grootschalige verbouwingen.

Nu dat de starters weer woningen zijn gaan kopen kunnen ook de doorstromers weer de markt op. En dat doen ze dan ook ! Wel zien we een trendwijziging dat ouderen een voorkeur hebben voor patiobungalows en de appartementen meer links laten liggen.

Een uitzondering hier op zijn de ouderen die graag een appartement in de stad willen kopen, maar veel appartementen rondom het centrum van bijvoorbeeld Oss zijn verouderd en/of hebben geen lift. Deze groep wordt in Oss vergeten. Zij willen graag een appartement van minimaal 100 m2 met meerdere slaapkamers en een parkeerplaats, bij voorkeur in een ondergrondse parkeergarage. 

De V&D locatie zou perfect zijn als locatie voor luxere appartementen voor de ouderen met een wat ruimere beurs. Deze zijn nu genoodzaakt om in andere steden te gaan zoeken. Hierbij dan ook een oproep aan de Gemeente Oss om door te pakken met deze locatie. Zo’n kans komt maar zelden voor en daarmee wordt/blijft ook het centrum leefbaar. 

Dus Oss hou je inwoners hier !  Allen een goed 2017 toegewenst.

Eugene van Casteren
Registermakelaar-registertaxateur